SAD Symphony är en symfoni av drömmar, kroppar och röster. Finns de gemensamma drömmarna kvar och vad betyder en samlad röst, en samlad rörelse? Några står ut och några hör till, några får höras och några göms.

Med utopiska förtoner och kärlek för det bombastiska lyfter vi fram likheter och olikheter, individer och kollektiva formationer. SAD Symphony tror att vi behöver varandra och att vi kan stå tillsammans i de svåra frågorna. Vi utmanar tanken om röstens och kroppens begränsningar och formar en kör av 12 artister med uppdrag att söka hela vägen ut i fingerspetsarna efter minsta gemensamma nämnare.

 

Föreställningen har premiär i Sandviken den 10 mars och turnerar sedan i hela Gävleborgs län. Den 6-7 juni spelas SAD Symphony på Eric Ericsonhallen i Stockholm.

SAD Symphony är en samproduktion Shake it Collaborations och Folkteatern Gävleborg och ingår i Folkteaterns scenkonstfestival Drömmar och Demokrati  och skapas med stöd av Kulturrådet, Stockholm Stad och Stockholms Läns Landsting.

 

 

 

Koreografi, regi och koncept: Tove Sahlin / Shake it Collaborations

Musiksliskledare, körarrangemang och sångpedagog : Maria Johansson Josephsson

Scenografi: Daniel Åkerström-Steen

Ljusdesign: Hannele Philipson & Sofia Linde

Ljuddesign: Robin Af Ekenstam

Medverkande: Fifi Saidin, Björn Marklund, Monica Wigren Zakrisson, Hassan Ahmadi, Arash Azarbad, Destiny af Kleen, Arabella Lyons, Frida Modén Treichl, David Sigfridsson, Cecilia Wernesten